Bebeklerde Alerjik Nezle Belirtileri ve Tedavisi
26 Haziran 2024

Bebeklerde Alerjik Nezle Belirtileri ve Tedavisi

Bebeklerde Alerjik Nezle

Bebeklerde alerjik nezle tedavi edilmezse, astım ve bronşit ataklarına dönüşebilir. Astım ve bronşit gelişmeden önce ara sıra öksüren bebeğiniz, bu hastalıkların ortaya çıkmasıyla birlikte sabaha karşı uyutmayacak şiddetli öksürük krizleri yaşamaya başlar. Boğazdan gelen hırıltılar giderek artar. Bu durumun yaşanmaması için bebeklerde alerjik nezle belirtilerini fark ettiğinizde hemen bir doktora başvurmanız önemlidir.

Bebeklerde Alerjik Nezlenin Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde alerjik nezle, yetişkinlerden farklı olarak çoğu zaman burun tıkanıklığı ile kendini gösterir. Sürekli ağzı açık ve horlayan bir bebek söz konusudur. Her zaman olmasa da burun kaşıntısı, hapşırık, beyaz renkte burun akıntısı ve gözlerde sulanma gibi belirtiler görülebilir. Bebeğinizin burun kanalları alerjiye bağlı olarak sürekli tıkalı olduğundan dolayı soğuk algınlığına yakalandığında bir türlü iyileşmez. Beyaz olarak başlayan burun akıntısı çoğu zaman yeşil veya sarı hale gelir. Bunun peşine geniz akıntısına bağlı balgamlı öksürük gelir ve bu durum çoğu zaman antibiyotik kullanmadan geçmeyen sinüzite dönüşür. Burun tıkanıklığından dolayı bebeğinizin orta kulağında sıvı birikimi gerçekleşir ve duyma kaybı da alerjik nezlesi olan bebeklerde sık rastlanan bir durumdur.

Bebeklerde Alerjik Nezlesi Tedavisi Nasıl Yapılır?

İlk olarak hastalığın altında yatan alerji sebebi araştırılmalı ve bu sorunun tespitiyle işe başlanmalıdır. Bu alerji ev tozundan kaynaklanıyorsa, evdeki halıların kaldırılması ve bebeğin yattığı yatak için özel alerji kılıfları alınması gerekmektedir. Alerji polenden kaynaklanıyorsa, bahar aylarında kapı ve pencerelerinizi kapalı tutmanız gerekmektedir. Bebeğinizin çamaşırlarını dışarıda kurutmamanız ve olabildiğince polenden uzak durucu önlemler almanız önemlidir. Ancak gerek ev tozundan, gerekse polenden tamamen uzak durmak veya korunmak mümkün değildir. Bu yüzden vücudun alerjik reaksiyonuna neden olan maddeye alışması için dilaltı damla aşı tedavisine bir an önce başlanmalıdır. Dilaltı damla aşı tedavisi, iğnesiz bir aşılama yöntemidir. Şu an için dünya genelinde alerjinin en güvenli ve etkili tek tedavi yöntemi olarak kabul edilmektedir.

Ekstra Bilgiler

Alerjik nezle tedavisinde kullanılan diğer yöntemler de mevcuttur. Bunlar arasında antihistaminik ilaçlar, burun spreyleri ve immünoterapi sayılabilir. Ancak bu tedavi yöntemlerinin her biri doktor kontrolünde uygulanmalıdır. Ayrıca, bebeklerde alerjik nezlenin belirtilerini hafifletmek için evde alınabilecek bazı önlemler de bulunmaktadır:

  • Evde sigara içilmemesi.
  • Evcil hayvanların bebek odasına girmemesi.
  • Yatak odasında peluş oyuncakların bulundurulmaması.
  • Oda sıcaklığının ve nem oranının dengede tutulması.
  • Toz tutan eşyaların en aza indirilmesi.

Bebeklerde alerjik nezle, erken teşhis ve uygun tedavi ile kontrol altına alınabilir. Bu nedenle belirtilerini fark ettiğinizde hemen bir uzmana danışmanız ve gerekli önlemleri almanız oldukça önemlidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Nezleye İyi Gelen İlaçlar?

Nezleye İyi Gelen İlaçlar?

Saman Nezlesi Belirtileri

Saman Nezlesi Belirtileri

Alerjik Nezle Bitkisel Tedavi

Alerjik Nezle Bitkisel Tedavi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Nezleye Ne İyi Gelir?

Nezleye Ne İyi Gelir?

Göz Nezlesi Neden Olur?

Göz Nezlesi Neden Olur?

Göz Nezlesi Tedavisi

Göz Nezlesi Tedavisi

7 Aylık Bebek Nezle Olursa

7 Aylık Bebek Nezle Olursa

Akut Nazofarenjit Nezle Belirtileri ve Tedavisi

Akut Nazofarenjit Nezle Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

5 Aylık Bebek Nezle Olursa

5 Aylık Bebek Nezle Olursa

Güncel

Nezle Başlangıcı Belirtileri ve Tedavisi

Nezle Başlangıcı Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Nezle Belirtileri ve Tedavisi

Nezle Belirtileri ve Tedavisi